en de

území pro přírodu i pro lidi
Lesy jsou národním bohatstvím. Trvalý užitek přinášejí pouze tehdy, když se v nich rozumně hospodaří.

promitacka promitacka promitacka promitacka promitacka promitacka promitacka promitacka promitacka
vlna

Jarní vycházka LPK

     Čtvrteční odpoledne 18. května nepatřilo jen hokeji, ale také přírodě. Lesnický park Křivoklátsko naplánoval jarní vycházku po okolí Roztok u Křivoklátu. Sešlo se několik přátel přírody, kteří měli chuť projít se zdejšími lesy, objevit nová místa a dozvědět se další informace z oblasti lesnictví a přírody obecně. Průvodci, Miroslav Pecha se svým otcem, naplánovali trasu nad údolím Klucné s kouzelnými výhledy do lesnaté krajiny. Cestou jsme si povídali o lesnických činnostech, kterými zdejší lesníci utvářeli lesní porosty v okolí naší trasy. Les byl plný rozkvetlých bylin, měli jsme tak velký prostor pro jejich určování.  Vrcholí doba hnízdění mnoha druhů ptáčků, a tak padaly otázky i z okruhu ornitologie. Ke konci trasy na nás čekalo občerstvení. Oheň v tomto období nepřipadal v úvahu, tak jsme zvolili obloženou mísu a hlavně pití. I když bylo kolem 25 stupňů tepla, v lese byl velice příjemný stín a procházka tak byla velmi osvěžující.
Po třech hodinách pohodové chůze jsme vycházku ukončili a navnadili jsme účastníky další plánovanou vycházkou, tentokrát v podzimním období do jiné části lesnického parku.
Všem účastníkům se akce líbila a na rozdíl od hokejového výsledku naší reprezentace, byli všichni nadmíru spokojeni. To je také hlavní cíl aktivit Lesnického parku Křivoklátsko.