en de

území pro přírodu i pro lidi
Lesy jsou národním bohatstvím. Trvalý užitek přinášejí pouze tehdy, když se v nich rozumně hospodaří.

promitacka promitacka promitacka promitacka promitacka promitacka promitacka promitacka promitacka
vlna

S výsadbou pomohli členové ČLS

  V sobotu 16. března se sešli členové České lesnické společnosti pobočného spolku Křivoklát v lesích nedaleko Skryj, kde byla pro ně připravena plocha k výsadbě.

V ten den bylo docela nevlídné počasí, pršelo a teplota se pohybovala kolem pěti stupňů. Pro samotnou výsadbu a sazenice to však bylo dobré počasí, nedocházelo k osychání kořenů a půda byla dostatečně vlhká. Sešlo se i v těchto podmínkách kolem čtyřiceti lidí, členů ČLS a jejich rodinných příslušníků. Během dopoledne vysadili 900 dubů. Plocha byla hodně kamenitá, pro Křivoklátsko typická, a tak musel být brán velký zřetel na kvalitu výsadby. Po čtyřech hodinách usilovné práce všech účastníků přišla na řadu svačina. Déšť byl stále vytrvalý. Z důvodu ochrany zdraví všech promoklých pracantů, dohodlo se předčasné ukončení akce. 

Momentálně má Česká lesnická společnost pobočný spolek Křivoklát zhruba devadesát členů. Pobočný spolek Křivoklát patří k těm nejpočetnějším, v rámci republiky a aktivní je již od osmdesátých let minulého století.